Ajankohtaista

Aranda lähellä Turun Linnaa
By Zache - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2593998

Rotarit mukana Itämeripäivällä torstai 31.8.2023, tervetuloa mukaan!

Torstaina 31.8 klo 12-19 järjestetään kaikille kaupunkilaisille Pakkahuoneenlaiturilla (Eteläranta 10) iso tapahtuma, joka tarjoaa runsaasti tietoa ja toimintaa Itämerestä. Laiturialueella on eri Itämeri-toimijoiden näyttelytelttoja ja paljon kiinnostavaa nähtävää. Tutkimusalus Aranda on kiinnitettynä laituriin ja alukselle voi mennä tutustumaan sen monipuoliseen tutkimustoimintaan.

Rotareiden teltta esittelee monipuolista toimintamme Itämeren hyväksi. Esillä on m.m

  • silakkasoutu ja silakkapatikka 1.10
  • sinileväseuranta
  • rantaroskaseuranta ja sen seurantarannat
  • vesireppu – lasten ja nuorten ympäristökasvatus
  • Rotareiden kansainvälinen ympäristötoiminta BASRAN, ESRAG ja vaihto-oppilaiden ympäristökasvatus
  • runsaasti faktaa, kilpailuja ja muuta mukavaa
  • Finlandia Hall Rotaryklubin omaa ohjelmaa

FHRC Itämeri- ja ympäristövastaava Hannele Kauranne on laatinut klubilemme oman ohjelman, tule mukaan hyödylliseen ja mukavaan tapahtumaan vaikkapa seuraavasti:

klo 16 - 18 omaan tahtiin eri telttojen antiin ja Arandaan tutustumista
klo 17 klubi tarjoaa omille jäsenille hömpsyt Rotary-standilla
klo 18 siirrytään yhteiselle omakustanteiselle päivälliselle Salutorgetiin, Pohjoisesplanadi 15. Ilmoittautumiset päivälliselle viimeistään ti. 29.8 Tarja Uittille.

Itämeripäivän toimijat ovat: SYKE ja Aranda, LUKE, Metsähallitus, GTK Geologian tutkimuslaitos, Ympäristöministeriö (Velmu ja BIODIVERSEA), Ocean ladies – Naispurjehtijat - Belmont - Viveca, Rotarit, PSS Pidä Saaristo Siistinä ry, Itämerihaaste (Helsingin kaupunki), Helsingin Satama, Radio Helsinki

Itämeripäivää koordinoi John Nurmisen Säätiö.
 

Kuva: Seilo Ristimäki

23.11.2022

Tatu Kauppinen vei voiton Turun Sellokilpailussa

 

Finlandia Hall Rotaryklubin omistaman Husson-Mariet -jousen soittaja Tatu Kauppinen vei upeasti voiton elokuussa Turun XIV sellokilpailussa. Kysyimme häneltä hieman tunnelmia koitoksen jälkeen!

“Voiton jälkeiset fiilikset ovat olleet monenkirjavat. Nyt hiukan palauduttuani olen pystynyt sisäistämään asian ja oloni on kevyen iloinen. Heti kisan jälkeen en osannut vielä nauttia täysillä. Kilpailuviikko oli sen verran pitkä ja raskas, että muutama päivä piti varata lepäämiseen. Voitto oli minulle hieno tunnustus, suunta on tästä vain eteenpäin!”, Tatu kertoo.

Valmistautuminen kilpailuun oli pitkä ja monivaiheinen prosessi. Tatu oli valmistanut koko ohjelman jo helmikuuksi, mutta kisat siirtyivätkin koronan takia elokuulle. 

“Aloitin kisoihin valmistautumisen jo kevään 2021 tienoilla, eli lähes puolitoista vuotta tämä kisa on ollut tähtäimessä. Pitkä harjoittelujakso toi mukanaan odottamattomiakin haasteita. Välillä ei tuntunut olevan ollenkaan motivaatiota. Vaikeinta valmistautumisessa oli pitää hermot, jaksaminen ja motivaatio kurissa”, hän sanoo. 

Kun kilpailu viimein koitti, oli tunnelma siellä lämmin ja kannustava niin yleisössä kuin kilpailijoiden välilläkin. Se ilahdutti sellistiä, sillä lopulta kilpailussa ei kuitenkaan ole kyse toisten päihittämisestä:

“Kaikki kilpailijat olivat tehneet huikean työn, minkä kaikki ymmärtävät ja haluavat tarjota toisilleen tukea. Kilpailun ilmapiirissä oli helppo keskittyä olennaiseen, koska kaikki toivoivat toisilleen vain parasta!” 

Soittimen merkitys luonnollisesti korostuu kilpailutilanteessa. Tatun mukaan tärkeintä on, että soittaja on ehtinyt harjoitella soittimellaan tarpeeksi kauan. Olo on turvallinen, kun soittimeen voi luottaa. 

“Olen todella tyytyväinen omien välineideni kuntoon ja toimivuuteen kilpailussa. Jousenkin käytin kesällä vuosihuollossa, jolloin siitä tuli entistäkin loistavampi”, Tatu kertoo.

Kilpailun jälkeen Tatun matka on vienyt Kokkolan SyysKamari-festivaalin kautta Berliiniin opintojen pariin. 

“Oli mukavaa päästä kilpailun jälkeen soittamaan kamarimusiikkia. Se tavallaan pehmensi laskua kilpailun jälkeiseen elämään”, Tatu kertoo. 

“Kokkolan festivaalin jälkeen lähdenkin sitten Berliiniin, jossa uusi lukukausi odottelee jo alkuaan. Tulen kyllä syksyn mittaan muutamia kertoja Suomeen konsertoimaan, mutta tuntuu oikein hyvältä ottaa juuri nyt hieman rennommin ja keskittyä taas opiskeluun – tietysti pienen loman jälkeen!”

Onnittelut vielä kerran voitosta Tatu ja upeaa syksyä Berliinissä! 

Lue lisää Turun sellokilpailusta

 

Teksti: Essi Isomäki

Tallenne aamukokouksesta 12.5.2022

Klubin jäsen evp komentaja Jyrki Berner puhui aiheesta Suomi, Nato ja Venäjä.

Kokouksen lopussa toinen klubin jäsen Henri Hirvenoja lausui Nato-runon.

Kokouspaikkana Cafe Piritta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kuvassa runoilija Henri Hirvenoja

NATO RUNO   

 

artikla viis

kova ydin on

yksikseen tai liitossa

ystäviä me tarvitaan

 

taistohon viimain julmahan

tai rauhan syliin lämpimään

marssin järjestys selvä on

eteenpäin käy kansakunta tää

 

ovet auki taas

Eurooppaan

optio viimein

romukoppahan jää

 

ruostenee viime

vuosisata muistoineen

ei unohdeta kaveria

koskaan me

 

terve Sinulle

NATOn mies

ei enää tarvitse

arvuutella kukaties

 

-Henri Hirvenoja

Klubin 25-vuotisjuhlavideo

 

Klubimme 25 vuotisjuhlat pidettiin 3.12.2021 Suomalaisella klubilla. Siellä ensiesityksensä sai klubin juhlavideo, josta löytyy muun muassa Henri Hirvenojan klubille kirjoittama juhlaruno.

Klubin perustajan Matti Kivisen sanoin: "Jos joku tässä muuttuvassa maailmassa voi onnistua, niin se on Finlandia Hall Rotaryklubi – millä alalla ja missä, niin sitähän ei kukaan tiedä. Rotareilla on kyllä ollut aina sellainen ajatus, että jos maailmassa tapahtuu jotain kauheaa, niin rotareilla on mahdollisuus pelastaa maailma."

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

18.9.2021

Klubimme yhteyteen perustettiin satelliittiklubi Finlandia Hall Impact

 

Satelliittiklubi, jonka virallinen nimi on Helsinki – Finlandia Hall Impact rekisteröitiin syyskuussa 2021. Se on suunnattu noin 30-vuotiaille aikuisille, ja sen painopisteitä ovat vastuullisuus, hyvinvointi ja jatkuva oppiminen.

Yksi Finlandia Hall Rotaryklubin painopistealueista on nuorten tukeminen, ja olimmekin jo pitkään toivoneet satelliittiklubia. Unelma alkoi muuttumaan todeksi, kun Tanja Arvola ja Karoliina Nuotio ottivat meihin yhteyttä.

Tanja ja Karoliina ovat Rotaractin pitkäaikaisia jäseniä, jotka olivat jo pitkään pohtineet Rotaryyn liittymistä. He eivät kuitenkaan halunneet siirtyä jäseniksi valmiiseen klubiin, vaan heitä kiinnosti omannäköisen ja joustavamman rotarytoiminnan luominen. Piiriltä he saivat vinkin perustaa satelliittiklubi.

-Finlandia Hall Impact tapaa kahdesti kuussa. Toinen kerta on virallisempi ja toinen kevyempi. Tämä mahdollistaa osallistumisen myös ruuhkavuosien keskellä, kertoo Tanja.

 

Mikä ihmeen satelliittiklubi?

Rotaryn satelliittiklubi on isäntäklubin sisällä toimiva toinen klubi. Satelliittiklubin jäsenet ovat myös isäntäklubin jäseniä. Heillä on erilliset kokoukset, ja he raportoivat hallinto- ja muusta toiminnastaan isäntäklubille. Satelliittiklubin voi perustaa pienemmällä jäsenmäärällä kuin tavallisen rotaryklubin.

 

Mistä yhteistyö sai alkunsa?

Finlandia Hall Rotaryklubissa iloittiin siitä, että Tanja Arvola ja Karoliina Nuotio ottivat suunnitelmineen yhteyttä juuri meihin.

-Halusimme isäntäklubiksi aktiivisen ja monimuotoisen rotaryklubin. Finlandia Hall Rotaryklubi oli meille selkeä vaihtoehto ja olimme ilahtuneista siitä, että ideamme otettiin lämmöllä vastaan, Tanja kertoo.

 

 

 

Kuva: Karoliina Pirkkanen

3.9.2020

Finlandia Hall Rotaryklubilahjoitti 15 000 euron arvojousen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden käyttöön

Ensimmäisenä Husson-Mariet jousen sai käyttöönsä nuori lahjakas sellisti Leonardo Chiodo, joka on opiskellut vuodesta 2010 lähtien Sibelius-Akatemiassa.

Mika Tommola ja MTV3 Uutisten kuvausryhmä oli paikalla, kun jousi luovutettiin Finlandia-talon uudistetussa Finlandia Caféssa. 

MTV3 Uutisaamussa nähtiin suoraa lähetystä tilanteesta. Katso video tästä.

Leonardo ja jousilahjoitus pääsivät myös Kymmen uutisten loppukevennykseen. Katso video täältä.

 

 

 

Edellisen ja uuden presidentin tervedys - kesä 2020. Katso video tästä.