Ajankohtaista

Tallenne aamukokouksesta 12.5.2022

Klubin jäsen evp komentaja Jyrki Berner puhui aiheesta Suomi, Nato ja Venäjä.

Kokouksen lopussa toinen klubin jäsen Henri Hirvenoja lausui Nato-runon.

Kokouspaikkana Cafe Piritta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kuvassa runoilija Henri Hirvenoja

NATO RUNO   

 

artikla viis

kova ydin on

yksikseen tai liitossa

ystäviä me tarvitaan

 

taistohon viimain julmahan

tai rauhan syliin lämpimään

marssin järjestys selvä on

eteenpäin käy kansakunta tää

 

ovet auki taas

Eurooppaan

optio viimein

romukoppahan jää

 

ruostenee viime

vuosisata muistoineen

ei unohdeta kaveria

koskaan me

 

terve Sinulle

NATOn mies

ei enää tarvitse

arvuutella kukaties

 

-Henri Hirvenoja

Klubin 25-vuotisjuhlavideo

 

Klubimme 25 vuotisjuhlat pidettiin 3.12.2021 Suomalaisella klubilla. Siellä ensiesityksensä sai klubin juhlavideo, josta löytyy muun muassa Henri Hirvenojan klubille kirjoittama juhlaruno.

Klubin perustajan Matti Kivisen sanoin: "Jos joku tässä muuttuvassa maailmassa voi onnistua, niin se on Finlandia Hall Rotaryklubi – millä alalla ja missä, niin sitähän ei kukaan tiedä. Rotareilla on kyllä ollut aina sellainen ajatus, että jos maailmassa tapahtuu jotain kauheaa, niin rotareilla on mahdollisuus pelastaa maailma."

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

18.9.2021

Klubimme yhteyteen perustettiin satelliittiklubi Finlandia Hall Impact

 

Satelliittiklubi, jonka virallinen nimi on Helsinki – Finlandia Hall Impact rekisteröitiin syyskuussa 2021. Se on suunnattu noin 30-vuotiaille aikuisille, ja sen painopisteitä ovat vastuullisuus, hyvinvointi ja jatkuva oppiminen.

Yksi Finlandia Hall Rotaryklubin painopistealueista on nuorten tukeminen, ja olimmekin jo pitkään toivoneet satelliittiklubia. Unelma alkoi muuttumaan todeksi, kun Tanja Arvola ja Karoliina Nuotio ottivat meihin yhteyttä.

Tanja ja Karoliina ovat Rotaractin pitkäaikaisia jäseniä, jotka olivat jo pitkään pohtineet Rotaryyn liittymistä. He eivät kuitenkaan halunneet siirtyä jäseniksi valmiiseen klubiin, vaan heitä kiinnosti omannäköisen ja joustavamman rotarytoiminnan luominen. Piiriltä he saivat vinkin perustaa satelliittiklubi.

-Finlandia Hall Impact tapaa kahdesti kuussa. Toinen kerta on virallisempi ja toinen kevyempi. Tämä mahdollistaa osallistumisen myös ruuhkavuosien keskellä, kertoo Tanja.

 

Mikä ihmeen satelliittiklubi?

Rotaryn satelliittiklubi on isäntäklubin sisällä toimiva toinen klubi. Satelliittiklubin jäsenet ovat myös isäntäklubin jäseniä. Heillä on erilliset kokoukset, ja he raportoivat hallinto- ja muusta toiminnastaan isäntäklubille. Satelliittiklubin voi perustaa pienemmällä jäsenmäärällä kuin tavallisen rotaryklubin.

 

Mistä yhteistyö sai alkunsa?

Finlandia Hall Rotaryklubissa iloittiin siitä, että Tanja Arvola ja Karoliina Nuotio ottivat suunnitelmineen yhteyttä juuri meihin.

-Halusimme isäntäklubiksi aktiivisen ja monimuotoisen rotaryklubin. Finlandia Hall Rotaryklubi oli meille selkeä vaihtoehto ja olimme ilahtuneista siitä, että ideamme otettiin lämmöllä vastaan, Tanja kertoo.

 

 

 

Kuva: Karoliina Pirkkanen

3.9.2020

Finlandia Hall Rotaryklubilahjoitti 15 000 euron arvojousen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden käyttöön

Ensimmäisenä Husson-Mariet jousen sai käyttöönsä nuori lahjakas sellisti Leonardo Chiodo, joka on opiskellut vuodesta 2010 lähtien Sibelius-Akatemiassa.

Mika Tommola ja MTV3 Uutisten kuvausryhmä oli paikalla, kun jousi luovutettiin Finlandia-talon uudistetussa Finlandia Caféssa. 

MTV3 Uutisaamussa nähtiin suoraa lähetystä tilanteesta. Katso video tästä.

Leonardo ja jousilahjoitus pääsivät myös Kymmen uutisten loppukevennykseen. Katso video täältä.

 

 

 

Edellisen ja uuden presidentin tervedys - kesä 2020. Katso video tästä.